Wij zijn MILLK en wij doen veel. De teller staat op 254. Lees hier meer over ons, ons netwerk en onze opdrachtgevers.

Autonië-Binckhorst #2

Stichting Optrek

Event  (2013) --:--

Sabrina Lindemann (kunstenaar, ondernemer, urban planner, connector en nog zoveel meer) ontwikkelt projecten die gericht zijn op activering van stadswijken en gebieden die in verandering zijn. Sabrina nestelt zich op een plek en gaat aan de slag met de reeds aanwezige potenties en kwaliteiten. Met deze werkwijze heeft ze veel projecten opgezet waar de thema’s bottom-up, ‘resourcing’, circulaire economie en verbeelding de hoofdrol spelen.

Sabrina heeft Lisa gevraagd om de productie op zich te nemen voor het project Autonië dat zich van 2013 tot 2015 in industriegebied in ontwikkeling de Binckhorst heeft afgespeeld. In dit project gaat het allemaal over de auto. Welke rol de auto heeft in ons leven, hoe de auto de spil vormt in de economie van de Binckhorst, hoe het ons land en onze cultuur vormt.

We zijn de hele Binckhorst over geweest: De Besturing, De Binnenstadgarage, het depot van het Haags Bus Museum en autoschade bedrijf Spoelstra. Er waren kofferbakmarkten, kunstenaars, muziek, Autogasten Talkshows, technologische presentaties, een drive in bioscoop en een autoboot.

Het was erg interessant om een project op te zetten dat zich enerzijds sterk richt op sociale activering met een bottom-up werkwijze en anderzijds een bijdrage levert aan het kunstzinnige en technologische gesprek, alles met als leidraad ‘de auto’.

Tijdens Autonië #2 De auto van de toekomst: Upgraden of Downgraden? in de Binnenstadgarage stond kunstenaar Melle Smets en zijn do-it-yourself-auto de Turtle 1 centraal. Het programma richtte zich op de recente autogeschiedenis waarbij met een ongelooflijk vernuft de auto tot een optimale, individuele mobiliteitsmachine is ontwikkeld. Met als gevolg een trend die, na de periode van ongekende upgrading van de autotechniek, een sentiment naar downgraden gecreëerd heeft, waarbij de consument de controle over zijn auto en haar repareerbaarheid weer terug neemt.

behind the scenes

foto's

video

 

DCR Studio
De Constant Rebecqueplein 20b – unit 1.14
2518 RA Den Haag
Mink: 0031 (0)6 2878 5487
info@millk.nl