Wij zijn MILLK en wij maken video's. Die staan allemaal op deze website. Lees hier meer over ons of bekijk onze opdrachtgevers.

Babel – Diversiteit

Nationale Toneel

Webisode  (2015) 06.38

Voor Babel, het journalistieke programma van Het Nationale Toneel, maakten we meerdere webisodes.

Op 4 februari 2015 kwamen we samen met een nieuwe generatie talenten van Haagse Bodem, wethouder Joris Wijsmuller, raadsleden, The Indien en het publiek bijeen in het Korzo om te onderzoeken hoe het staat met het jonge-makers-klimaat in Den Haag.
Voor ons een erg interessant onderwerp aangezien wij onszelf nog even kunnen beschouwen als ‘jonge makers’.

Op 18 mei 2015 ging het over diversiteit binnen de kunsten. Theatermakers Daria Buvic, Fahd Larhzaoui, Casper Vandeputte en choreografe Conny Janssen kwamen samen om het te hebben over hun achtergronden en inspiratie en hoe dit hen werk beïnvloedt. Het werd een pittige avond waar open werd gesproken over het gevoel van thuishoren in de Nederlandse culturele sector en bij de grote gezelschappen. Het was goed om te zien hoe een overwegend wit instituut als het NT het gesprek opengooide door de discussie aan te gaan over (de noodzaak van) diversiteit.

Voor het afscheid van Johan Doesburg als artistiek directeur en regisseur van het NT werd groots uitgepakt in de Koninklijke Schouwburg. Wij waren er bij om hier een korte reportage voor te maken. Mink heeft altijd een heel fijne samenwerking gehad met Johan. Na het maken van talloze teasers is Mink goed op Johan ingespeeld en hebben ze binnen no time een concept. Dan moet het nog wel worden goedgekeurd door de communicatie afdeling…

 

DCR Studio
De Constant Rebecqueplein 20b – unit 1.14
2518 RA Den Haag
Mink: 0031 (0)6 2878 5487
info@millk.nl